مصرف نان خانوارهای ایرانی طی سالهای ۱۳۹۲-۱۳۸۶
|
شکوفه قصوری، عبدالحمید حقیقی |
|
|
مقدمه: (4506 مشاهده) |
نان در ردیف بهترین و سالمترین مواد غذایی قرار دارد. بر اساس آموزههای دین مبین اسلام، نان از احترام خاص و ویژهای برخوردار است.
بدون شک نان یکی از اصلیترین کالاهای مورد مصرف خانوارهای ایرانی است. آمارهای غیر رسمی نشان میدهند که مصرف سرانهی نان در ایران بیش از مصرف سرانهی کشورهای همسایه است که این به معنای اهمیت بیشتر نان در سبد غذایی ایرانیان است.
با توجه به حذف تدریجی یارانهی گندم، قیمت نان نیز از سال ۱۳۸۹ (اجرای قانون هدفمندی و آزادسازی قیمتها بر ۱۶ قلم کالا) روند افزایشی یافته است. از زمانی که سخن از حذف یارانهی نان مطرح شد، نگرانیها از تأمین قوت غالب مردم، به ویژه اقشار آسیبپذیر، به میان آمد. در این مقاله سعی شده است تا روند مصرف و هزینهی انواع نان توسط خانوارهای ایرانی در دورهی زمانی ۱۳۸۶-۱۳۹۲ مورد بررسی قرار گیرد. این دورهی زمانی مربوط به دوران قبل و بعد از حذف یارانهی نان است و در نتیجه با این روش تغییر ذائقهی خانوارها را میتوان دنبال نمود.
|
|
واژههای کلیدی: مصرف نان، خانوارهای ایرانی، قوت غالب |
|
متن کامل [PDF 669 kb]
(1550 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|