:: سال 5، شماره 2 - ( 4-1396 ) ::
جلد 5 شماره 2 صفحات 15-13 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تولیدات مؤسسات جوجه‌کشی و سرانه‌ی مصرف گوشت مرغ طی دهه‌ی اخیر
علی میرابراهیمی
مقدمه:   (3211 مشاهده)
پرورش مرغ به شکل صنعتی در ایران از سال ۱۳۳۳ با وارد کردن جوجه‌مرغ‌های یک‌روزه یا تخم مرغ‌های نطفه‌دار از نژادهای اصلاح‌شده‌ی خارجی آغاز شد. صنعت پرورش طیور در کشور ما از شش فعالیت اصلی، پرورش مرغ لاین، پرورش مرغ اجداد، پرورش مرغ مادر، تولید جوجه‌ی یک‌روزه، پرورش مرغ تخمگذار و پرورش مرغ گوشتی تشکیل شده است. از آن‌جایی که محصول اصلی و تولید نهایی صنعت پرورش طیور به‌عنوان ماده‌ی پروتئینی مهم و مغذی در تأمین بخشی از پروتئین حیوانی مورد نیاز جامعه بوده و نوسانات موجود در تولید گوشت و تخم مرغ برای جامعه مهم است، بررسی تغییرات موجود در مؤسسات جوجه‌کشی که تولید اصلی آن‌ها جوجه‌ی یک‌روزه انواع نژادهای طیور بوده، ضروری و حائز اهمیت است. این مقاله ابتدا به بررسی روند تغییرات و تولیدات مؤسسات جوجه‌کشی کشور پرداخته و سپس به این سؤال پاسخ می‌دهد که آیا تغییرات در مؤسسات جوجه‌کشی با تغییرات در تولید گوشت مرغ و سرانه‌ی مصرف گوشت کشور هماهنگ بوده است.
 
واژه‌های کلیدی: پرورش مرغ، جوجه‌ی یک‌روزه، دستگاه جوجه‌کشی ستر، دستگاه جوجه‌کشی هچر
متن کامل [PDF 425 kb]   (1842 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: کشاورزی


XML     Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
سال 5، شماره 2 - ( 4-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها