[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۴ نتیجه برای قصوری

شکوفه قصوری، ندا مصطفوی، محدثه رضایی، آسیه عباسی، نصیبه خیرا... زاده،
سال ۱، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۲ )
چکیده

ارزش پولی کالا یا خدمت تهیه‌شده توسط خانوار به‌منظور مصرف اعضا یا هدیه به دیگران، هزینه نامیده می‌شود. کالا یا خدمت تهیه‌شده می‌تواند از طریق خرید، تولید خانگی، در برابر خدمت، از محل کسب و مجانی (از سازمان‌ها) در اختیار خانوار قرار گیرد که به‌صورت پولی براورد شده و جزو هزینه منظور می‌شود. خانوارها سالانه دارای دریافتی‌هایی هستند که آن را صرف تهیه‌ی انواعی از کالاها و خدمات می‌کنند که به سبد مصرفی خانوار معروف است. در این سبد باید هر کالایی سهمی مشخص داشته باشد تا بتواند تمامی نیازهای خانوار را تأمین ‌نماید. سهم هر یک از کالاها و خدمات در سبد مصرفی خانوار در هر کشور متفاوت از سایر کشورها است.


شکوفه قصوری،
سال ۲، شماره ۳ - ( ۶-۱۳۹۳ )
چکیده

طبق قانون هدفمندسازی یارانه‌ها پیش‌بینی شده است که در مدت پنج سال، یارانه‌ی کالاهایی چون بنزین، گازوئیل، گاز، نفت، برق، آب، گندم، شکر، برنج، روغن و شیر، حذف یا هدفمند شود.

اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها و آزادسازی قیمت‌ها بر ۱۶ قلم کالای مذکور، که در سال ۱۳۸۹ آغاز شد، نتایج متفاوتی در بر داشت. از آن‌جا که شیر، یکی از اقلامی است که در سبد خوراکی خانوار دارای جایگاه ویژه‌ای است و تأثیر آن بر سلامت انسان غیر قابل انکار می‌باشد، در این مقاله به بررسی روند مصرف شیر طی سال‌های ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۱ پرداخته می‌شود تا روند مصرف شیر، قبل و بعد از هدفمندسازی یارانه‌ها مورد بررسی قرار گیرد.


شکوفه قصوری، عبدالحمید حقیقی،
سال ۳، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۴ )
چکیده

از آنجا که بیش‌ترین غذای مصرفی انسآن‌های اولیه گوشت شکار بوده است، لذا برنامه‌ی غذایی آن‌ها ، حاوی پروتئین و املاح بسیار زیادی بوده است. آن‌ها عمدتاً گوشت، سبزی و میوه می‌خوردند، در نتیجه قدی بلند و استخوآن‌هایی قوی داشتند و قد آن‌ها از نسل‌های بعدی که کشاورز بودند، ۱۵ سانتی‌متر بلندتر بود. در سال‌های اخیر که تنوع غذایی رعایت می‌شود قد افراد به حالت طبیعی برگشته است و جوامعی که منابع پروتئینی و گوشت بیش‌تری را مصرف می‌کنند بلند قدتر هستند.

با توجه به طیف گسترده‌ی کالاهای دارای پروتئین در این بخش و عدم امکان پرداختن به تک‌تک آن‌ها، در این مقاله برای تحلیل بهتر از سه عنوان کلی گوشت قرمز‌ وگوشت مرغ و گوشت ماهی استفاده می‌شود.

به منظور بررسی روند مصرف اقدام اشاره شده در دهه‌های مختلف، اطلاعات سال‌های ۱۳۵۶، ۱۳۶۶، ۱۳۷۶، ۱۳۸۶ و ۱۳۹۲ طرح هزینه و درامد خانوارهای شهری و روستایی مرکز آمار ایران استفاده شده است.

با توجه به اهمیت گوشت در حفظ سلامتی مردم، این گروه کالایی همواره سهم بزرگی در سبد مصرفی خانوار داشته است. در ابتدا سهم انواع گوشت در سبد هزینه‌‌های خانوار در سال‌های مختلف مورد بررسی قرار گرفته است.


شکوفه قصوری، عبدالحمید حقیقی،
سال ۳، شماره ۴ - ( ۸-۱۳۹۴ )
چکیده

نان در ردیف بهترین و سالم‌ترین مواد غذایی قرار دارد. بر اساس آموزه‌های دین مبین اسلام، نان از احترام خاص و ویژه‌ای بر‌خوردار است.

بدون شک نان یکی از اصلی‌ترین کالاهای مورد مصرف خانوارهای ایرانی است. آمارهای غیر رسمی نشان می‌دهند که مصرف سرانه‌ی نان در ایران بیش از مصرف سرانه‌ی کشورهای همسایه است که این به معنای اهمیت بیش‌تر نان در سبد غذایی ایرانیان است.

با توجه به حذف تدریجی یارانه‌ی گندم، قیمت نان نیز از سال ۱۳۸۹ (اجرای قانون هدفمندی و آزادسازی قیمت‌ها بر ۱۶ قلم کالا) روند افزایشی یافته است. از زمانی که سخن از حذف یارانه‌ی نان مطرح شد، نگرانی‌ها از تأمین قوت غالب مردم، به ویژه اقشار آسیب‌پذیر، به میان آمد. در این مقاله سعی شده است تا روند مصرف و هزینه‌ی انواع نان توسط خانوارهای ایرانی در دوره‌‌ی زمانی ۱۳۸۶-۱۳۹۲ مورد بررسی قرار گیرد. این دوره‌ی زمانی مربوط به دوران قبل و بعد از حذف یارانه‌ی نان است و در نتیجه با این روش تغییر ذائقه‌ی خانوارها را می‌توان دنبال نمود.



صفحه 1 از 1     

آمار (دوماهنامه‌ی تحلیلی - پژوهشی) Statistics Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 28 queries by YEKTAWEB 4703