سرانه مصرف شیر در مناطق شهری و روستایی ایران طی سالهای ۱۳۸۳ تا ۱۳۹۳
|
مریم روغنچی |
|
|
مقدمه: (3694 مشاهده) |
شیر یک نوشیدنی بسیار مغذی است که سرشار از کلسیم، پروتئین، ویتامینهای گروه B و ... بوده و برای سلامت بدن لازم و ضروری است. مطالعات بسیاری نشان میدهد که مصرف روزانهی شیر در دوران کودکی و نوجوانی پایهگذار استخوانهایی محکم بوده و از عوامل اصلی پیشگیریکنندهی پوکی استخوان در زندگی سالمندی است. استفاده از شیر خصوصاً شیرهای غنیشده با ویتامین D، برای افرادی که در شهرهای آلوده زندگی میکنند یا عوامل دیگری مانع رسیدن نور خورشید به آنها میشود، بسیار تأکید شده است. بر این اساس در این مقاله با استفاده از دادههای طرح آمارگیری هزینه و درامد خانوارهای شهری و روستایی مربوط به سالهای 1383 تا 1393، سرانهی مصرف انواع شیر به تفکیک مناطق شهری و روستایی استانهای کشور مورد بررسی قرار گرفته است.
سرانهی مصرف انواع شیر (پاستوریزه و غیر پاستوریزه) در مناطق شهری کشور در سال 1393، 26٫95 کیلوگرم و در مناطق روستایی 38٫44 کیلوگرم بوده در حالیکه میزان مصرف توصیهشده، روزانه 2 لیوان
(400گرم) معادل 146 کیلوگرم در سال است. یکی از دلایل مهم فاصلهی بسیار مصرف فعلی با میزان توصیهشده را میتوان عدم آگاهی و فقر فرهنگ تغذیهای در جامعه دانست، لذا بایستی سیاستگذاران و برنامهریزان در برنامههای توسعهی کشور به این مهم بپردازند و همچنین با اختصاص یارانهی شیر به افزایش قدرت خرید مردم توجه ویژه داشته باشند.
|
|
واژههای کلیدی: شیر ، مصرف شیر ، سرانهی مصرف شیر ، سرانه مصرف شیر در شهرها ، سرانه مصرف شیر در روستاها |
|
متن کامل [PDF 560 kb]
(3158 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|