[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: سال 2، شماره 2 - ( 4-1393 ) ::
جلد 2 شماره 2 صفحات 26-23 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی وضعیت دانش‌آموختگان و اشتغال آنان بر اساس سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۹۰
مرتضی طاهری فرد، رضا انصاری
مقدمه:   (4301 مشاهده)

در سال‌های اخیر، رقابت گسترده‌ای بین کشورها برای جذب منابع و دستیابی به توسعه‌ی بیش‌تر شکل گرفته و در این میان فقط کشورهایی گوی سبقت را از دیگران می‌ربایند که از همه‌ی عوامل و امکانات در اختیار خود، به‌خصوص سرمایه‌های انسانی، در تولید و توسعه استفاده کنند. در این میان، با توجه به هزینه‌های هنگفتی که دولت و خانواده‌ها همه‌ساله برای تحصیل قشر جوان جامعه صرف می‌کنند، لازم است به بازده و پیامد آن نیز توجه شود و با جلوگیری از افزایش جمعیت بیکاران، موجبات رشد و ترقّی جامعه و ایجاد امید و انگیزه میان جوانان را فراهم بیاورد.

شغل در جوامع مختلف، نقش بسزایی در ایجاد هویت اجتماعی افراد ایفا می‌کند. به عبارت دیگر، در فرایند اجتماعی شدن، کسب مهارت‌های شغلی از مهم‌ترین مؤلفه‌های آن محسوب می‌شود. اشتغال، پدیده‌ای است که فرد از مجرای آن به صحنه‌ی فعالیت‌های اقتصادی و اجتماعی کشانده می‌شود و نه‌تنها استمرار و انسجام جامعه‌اش را سبب می‌شود، بلکه از این رهگذر می‌تواند نیازهای مادی و معنوی خویش را نیز تأمین کند. مسئله‌ی بیکاری در دهه‌ی اخیر به‌صورت یکی از مسائل حاد کشورهای توسعه‌نیافته درآمده است. در این کشورها مشکل بیکاری، یک مسئله‌ی دوره‌ای ناشی از کاهش موقت رشد و تولید نیست؛ بلکه به‌صورت مسئله‌ای مزمن درآمده است. به‌علاوه، تفاوت میان بیکاری در کشورهای توسعه‌نیافته و توسعه‌یافته به‌نحوی است که در کشورهای توسعه‌نیافته، بیکاری مختص جوانان و افراد تحصیل‌کرده است، در حالی که بیکاری در کشورهای توسعه‌یافته، افراد مسن و بدون مهارت را در بر می‌گیرد.

با در نظر گرفتن مسائل و عوامل مرتبط با خروجی نظام آموزش عالی و ورودی بازار کار به تفکیک سن و جنس و رشته‌های تحصیلی، تا حدودی می‌توان وضعیت موجود و مطلوب را مورد بررسی قرار داد و به‌عنوان نقطه‌ی شروع، انحراف‌ها از سیاست‌ها و راهبردهای مرتبط با جوانان را اصلاح کرد. در این مطالعه به ارائه‌ی نتایج کلی سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۹۰ در حوزه‌ی دانش‌آموختگان و اشتغال آن‌ها می‌پردازد و مقدمه‌ای را در جهت بررسی و تحلیل شاخص‌های مربوط به وضعیت دانش‌آموختگان و اشتغال آنان بر اساس سرشماری عمومی نفوس و مسکن ارائه می‌کند.

واژه‌های کلیدی: وضعیت دانش‌آموختگان، اشتغال، سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۹۰، نظام آموزش عالی، بازار کار
متن کامل [PDF 296 kb]   (676 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


طاهری فرد مرتضی، انصاری رضا. بررسی وضعیت دانش‌آموختگان و اشتغال آنان بر اساس سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۹۰. 1. 1393; 2 (2) :23-26

URL: http://amar.srtc.ac.ir/article-1-123-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
سال 2، شماره 2 - ( 4-1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
آمار (دوماهنامه‌ی تحلیلی - پژوهشی) Statistics Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4660