[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: سال 3، شماره 3 - ( 6-1394 ) ::
جلد 3 شماره 3 صفحات 24-19 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی وضعیت رفاه خانوارهای دارای سرپرست جوان طی سال‌های ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۰
زهره فلاح محسن‌خانی، مریم جوادی
مقدمه:   (4426 مشاهده)

جوانان یکی از مهم‌ترین سرمایه‌های کشور هستند و برنامه‌ریزی برای آنان از اهمیت ویژه‌ای برخودار است. در بند ۱۳ سیاست‌های کلی برنامه‌ی پنجم توسعه اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی که دوره‌ی پنج‌ساله‌ی ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۴ را پوشش می‌دهد، تقویت هویت ملی جوانان، فراهم کردن محیط رشد فکری و علمی و تلاش در جهت رفع دغدغه‌های شغلی، ازدواج، مسکن و آسیب‌های اجتماعی آنان مورد توجه قرار گرفته است. برنامه‌ریزی جهت تحقق اهداف مذکور، مستلزم شناخت دقیق و همه جانبه‌ی مسائل مربوط به جوانان به تفکیک زیر گروه‌های خاص آنان می‌باشد. یکی از مهم‌ترین زیرگروه‌ها، خانوارهای دارای سرپرست جوان می‌باشند. این تحقیق، وضعیت رفاه خانوارهای دارای سرپرست جوان را نسبت به کل خانوارهای معمولی ساکن طی سال‌های ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۰ به منظور برنامه‌ریزی برای رفع مشکلات آن‌ها نشان می‌دهد.

تعریف آماری مصوب که از پذیرش گسترده‌ای در سطح بین‌المللی برخوردار است (سازمان ملل، ۱۹۹۲ و سازمان بین‌المللی کار، ۲۰۱۲)، افراد در گروه سنی ۲۴-۱۵ ساله را به‌عنوان جوان در نظر می‌گیرد. مرکز آمار ایران نیز افراد در گروه سنی ۲۴-۱۵ ساله را به‌عنوان جوان در نظر می‌گیرد (سالنامه مرکز آمار ایران، ۱۳۸۹). بنا بر این در این پژوهش منظور از جمعیت جوان، گروه سنی ۲۴-۱۵ ساله می‌باشد. همچنین منظور از خانوار معمولی ساکن، آن دسته از خانوارهای معمولی که در اقامتگاه ثابت (مکآن‌های محل سکونت ساخته‌شده از مصالح سخت و نیز چادر ثابت، آلونک، کپر و ...) سکونت دارد، می‌باشد (نتایج سرشماری مرکز آمار ایران، ۱۳۸۵).

در این مقاله، بررسی توزیع خانوارهای معمولی ساکن دارای سرپرست جوان بر حسب بعد خانوار، جنس و سن سرپرست و وضع سکونت خانوار با استفاده از نتایج سرشماری‌های ۱۳۸۵ و ۱۳۹۰ انجام‌شده است. بررسی ویژگی‌های واحد مسکونی و امکانات در اختیار خانوارهای دارای سرپرست جوان، با استفاده از فایل نمونه‌ی دو درصدی حاصل از هر دو سرشماری ۱۳۸۵ و ۱۳۹۰ و بررسی درامد خانوارهای دارای سرپرست جوان، با استفاده از داده‌های آمارگیری از هزینه و درامد خانوارهای شهری و روستایی در سال‌های ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۰ با استفاده از نرم افزار SAS، انجام ‌شده است.

واژه‌های کلیدی: وضعیت رفاه خانوارها، سرپرست جوان، جوانان، خانوارهای معمولی ساکن
متن کامل [PDF 510 kb]   (1069 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


فلاح محسن‌خانی زهره، جوادی مریم. بررسی وضعیت رفاه خانوارهای دارای سرپرست جوان طی سال‌های ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۰. 1. 1394; 3 (3) :19-24

URL: http://amar.srtc.ac.ir/article-1-24-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
سال 3، شماره 3 - ( 6-1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
آمار (دوماهنامه‌ی تحلیلی - پژوهشی) Statistics Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4660