[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: سال 1، شماره 3 - ( 10-1392 ) ::
جلد 1 شماره 3 صفحات 8-5 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی استفاده‌ی خانوارهای کشور از حامل‌های انرژی در پخت و پز، ایجاد گرما و تهیه‌ی آب گرم (بر اساس نتایج سرشماری‌های ۱۳۸۵ و ۱۳۹۰)
مرضیه همتی بروجنی
مقدمه:   (4938 مشاهده)

زندگی انسان امروزی چنان با مصرف انرژی در هم تنیده شده است که می‌توان گفت بدون استفاده از حامل‌های گوناگون انرژی، دستاوردهای بشری، کارایی خود را به‌صورت قابل توجهی از دست می‌دهند. از سوی دیگر بهره‌مندی از حامل‌های انرژی به‌صورت مستقیم در رفاه و آسایش انسان نقش غیر قابل اغماضی را ایفا می‌کند. نبود اطلاعات دقیق و کافی درباره‌ی وضعیت مصرف انرژی در بخش‌های گوناگون و به‌ویژه چگونگی بهره‌مندی از امکانات مرتبط با انرژی و نیز نسبت مصرف آن‌ها در بخش خانگی، باعث شده است که مرکز آمار ایران، در سرشماری‌ها و طرح‌های خود، اقدام به طرح سؤالاتی دراین‌باره نماید. در این مقاله با استفاده از نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۹۰ و ۱۳۸۵، به بررسی توصیفی مصرف حامل‌های مختلف انرژی به‌عنوان سوخت مورد استفاده خانوار در بخش‌های پخت و پز، ایجاد گرما و تهیه‌ی آب گرم به تفکیک خانوارهای شهری و روستایی پرداخته شده است. از آن جمله نسبت مصرف حامل‌های انرژی شامل گاز طبیعی، گاز مایع، نفت سفید، گازوئیل، برق، سوخت جامد (مانند هیزم و زغال چوب)، و سایر سوخت‌ها به تفکیک خانوارهای شهری و روستایی در پخت و پز، ایجاد گرما و تهیه‌ی آب گرم است. لازم به ذکر است که در جداول بخش پخت و پز (جداول ۱ و ۲) به دلیل ناچیز بودن سهم حامل‌های گازوئیل، برق، سوخت جامد و سایر سوخت‌ها، حامل‌های مذکور به‌عنوان سایر حامل‌های انرژی در نظر گرفته شده‌اند. در سایر جداول به دلیل بالا بودن سهم برق، تنها حامل‌های گازوئیل، سوخت جامد و سایر سوخت‌ها با عنوان سایر حامل‌های انرژی آورده شده‌اند و حامل برق از سایر حامل‌های انرژی مجزا شده است.‌

واژه‌های کلیدی: حامل‌های انرژی در پخت و پز، آب گرم، مصرف انرژی
متن کامل [PDF 131 kb]   (847 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


همتی بروجنی مرضیه. بررسی استفاده‌ی خانوارهای کشور از حامل‌های انرژی در پخت و پز، ایجاد گرما و تهیه‌ی آب گرم (بر اساس نتایج سرشماری‌های ۱۳۸۵ و ۱۳۹۰). 1. 1392; 1 (3) :5-8

URL: http://amar.srtc.ac.ir/article-1-94-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
سال 1، شماره 3 - ( 10-1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
آمار (دوماهنامه‌ی تحلیلی - پژوهشی) Statistics Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645